Support

Eerst even twee punten van aandacht voordat u Dossierbox gaat gebruiken.

 1. Bij alléén leesrechten, geen bestanden en mappen delen
  Dossierbox is een applicatie die is gericht op het veilig delen van bestanden. Als gebruikers alleen rechten hebben om te lezen, is het om veiligheidsredenen niet wenselijk dat zij ook mappen en bestanden aan de Dossierbox toevoegen. Dossierbox verwijdert in dit geval automatisch de bestanden die worden ingebracht. Dit kan verlies van deze documenten tot gevolg hebben.
 2. Maak alleen mappen aan in uw persoonlijke map
  De beheerder heeft voor u een persoonlijke map aangemaakt waarmee u uw bestanden kunt delen met andere gebruikers. Buiten deze map is geen opslagcapaciteit toegekend. Als u hier een map aanmaakt, zal de applicatie melden ‘Uw cloud is vol’. Dit is natuurlijk niet het geval en is simpel te verhelpen door de beheerder. Zie hiervoor het vraag & antwoord verderop in deze vragenlijst.

Q. Op welke devices kan ik Dossierbox installeren en waar vind ik deze?

De applicatie is beschikbaar voor:

 • Windows*
 • Mac OS*
 • iOs (iPhone, iPad & iPod Touch)**
 • Android**
 • Alle andere devices via het web***

* De applicaties voor Windows en Mac OS kunt u downloaden op: https://dossierbox.eshgro.nl/Login

** De applicaties voor de mobiele devices kunt u downloaden in de Google Playstore of in de Apple Appstore. Voor Windows Phone is er geen aparte applicatie, voor toegang tot uw documenten zie hieronder.

*** Via het adres https://dossierbox.eshgro.nl kunt u vanaf elk (mobiel) device bij uw documenten. Dit kan via uw mobiele telefoon zijn, maar ook via de laptop van iemand anders.

Q. Wat is het verschil tussen een beheerder en een gebruiker?

A. De beheerder is de ‘baas’ over de applicatie, maar gebruikt deze zelf niet. Hij kan rechten uitdelen, beheert de storage voor alle gebruikers, kan zien welke mappen er allemaal zijn aangemaakt en met wie deze worden gedeeld. Als de persoon die beheerder is zelf ook mappen wilt synchroniseren en delen, moet deze voor zichzelf een gebruiker aanmaken.

Q. Waarom is het alleen mogelijk om mijn gehele map te delen met andere gebruikers en niet losse submappen?

A. Dossierbox is er op gericht om grip te houden op welke documenten er met wie gedeeld worden. Als u bestanden heeft die u met andere gebruikers wilt delen dan uw huidige map, kunt u de beheerder vragen om voor u een tweede persoonlijke map aan te maken. Op deze manier behoudt de beheer toezicht op welke data er wordt gedeeld en met welke personen.

Q. De applicatie geeft aan ‘Uw cloud is vol’ terwijl ik voldoende opslagcapaciteit heb. Hoe kan dit?

A. De beheerder maakt voor iedere gebruiker een map aan waarin deze zijn documenten en nieuwe mappen aan kan maken. Zodra een gebruiker buiten zijn persoonlijke map een nieuwe map aanmaakt, geeft de applicatie aan ‘Uw cloud is vol’. De reden hiervoor is dat er geen opslagcapaciteit is toegekend buiten deze de persoonlijke mappen, waardoor deze dus direct ‘vol’ is. De beheerder dient de map buiten de persoonlijke map te verwijderen. Daarna kunt u Dossierbox gebruiken zoals u gewend bent.

Q. Wanneer ik een document in een map plaats, verdwijnt deze. Hoe kan dat?

A. Dossierbox is een applicatie die is gericht op het veilig delen van documenten. Als gebruikers alleen rechten hebben om te lezen, is het om veiligheidsredenen niet wenselijk dat zij ook mappen en bestanden aan Dossierbox toevoegen. Dossierbox verwijdert in dit geval automatisch de bestanden die worden ingebracht. Dit kan verlies van deze documenten tot gevolg hebben. Het is dus belangrijk om duidelijk te communiceren aan een gebruiker of deze alleen leesrechten heeft of ook schrijfrechten.